Gondolatbűnöző!

Mert másképp is lehet élni!

Archívum

Baj van... Mondom még egyszer...

2014.01.07. 22:12 TSh1286

  Elcseszett egy világban élünk. Mondom ezt úgy, hogy én is szerves része vagyok, én is betöltöm a helyemet ebben. Elcseszett. De miért? Miből jött ez, hogy inkább érdekeljen az "önző Én", mint a csoportos "mi"?
Közösségi oldalak, azonnali üzenetküldő szolgáltatások tucatjai buzdítanak: nosza, tartsd a kapcsolatot barátaiddal, ismerőseiddel. Ossz meg, töltsd fel életed minden mozzanatát, írd ki: mi jár a fejedben. Ha megosztasz egy idézetet, jönnek a "lájkok", ha ténylegesen kiírod a véleményedet bármiről, jó ha a barátaid böknek rá valamit jobb esetben. Rosszabb esetben törölnek, ha már a 40.ik politikai, tanulmányi, nézeti, vallási bejegyzést teszed ki... Miért is?

Szólj hozzá!

Címkék: munka magyarország csaj szerelem barátság kapcsolat televízió barát pasi munkanélküli Baj van

Utazás busszal... Ikarusszal. - Nyanyasztori házi rétessel.

2014.01.07. 21:14 TSh1286

  Vasárnap. Már csak pár óra, és újra hétfő. Meló, iroda, forróság. Levegő nulla. De most sincs ez másképp. Az aszfalton a por úgy száll, és tekereg az orromba, mintha csak ráparancsoltak volna, hogy ezzel is nehezítse a szabad áramlását a levegőnek a tüdőm mélyére. Nem gyújtottam rá, mert mindjárt itt a busz, már csak 2 perc. Eltudnám szívni addig a "százaspiros"-t, ha akarnám, de nem akarom. Minden egyes percét ki szeretném élvezni. Ha nincs élvezet, akkor meg minek? Felesleges. Semmit sem szabad elkapkodni, mindennek ki kell élvezni az utolsó cseppjeit is. Szemben egy kisgyerek biciklizik. Anyuka sétál mellette. Ő nem bírta ki, rágyújtott. A szél pont a kislány arcába fújja a cigaretta keserű kaparó füstjét, amitől a kislány eléggé fintorog. Szívd csak kislány, sokkal károsabb az, ahogy melletted az úton egy öreg Béjemvé próbál haladni felfelé. És már hallom, jön a buszom, az "Ikaruszom". Nem a legrégebbi, azt szeretem. Csörög csattog, elnyomja a környezet zajait, ha épp úgy akarom. Ha nem akarom, akkor is. Ez az újabb csoda, keskeny ablak, közel lévő ülések. Csak két megállója jön, üres még, nem kell tolakodni. Első ajtó, bérlet, "Napot" biccentek, a sofőr a bérletemre pillant, és már "berr", az ajtók záródnak. 

Szólj hozzá!

Címkék: munka magyarország külföld szerelem nyugdíj nyanya ikarus nyugdíjas munkanélküli kivándorlás